Paula vill ha

image32

jag älskar verkligen den här typen av skor!
Nagellacket stödjer, som ni kanske ser, rosa bandet. Go for it!

I landet långt, långt borta

Jag mejlade just min kompis som flyttat till usa.... ska vara där ett år som utbytesstudent... saknar honom som fan! men visst, han har det säkert hur bra som helst... hans skola ska ju få skoluniformer vid nyår! x)
jaja... 7 månader till, sedan är han tillbaka....
image31

En fallande stjärna?

Var ute förut, tittade på himlen som var så vacker med alla dess stjärnor. Det var dock lite för ljust... Men de gick hyfsat bra att se stjärnorna ändå.
Så såg jag någonting som rörde sig hur fort som helst på himlen! En ljusfläck, lika stor som en stjärna rörde sig över himlen, inget ljud hördes. Det var ingen fallande stjärna, det var ingen satelit, ingen komet, inget flygplan. Det rörde sig först i en konstant bana, men ibland fladdrade den till så pass mycket att det inte kunde vara ett vanligt flygplan. Gick och hämtade pappa då jag sett två till likadana "ljus" fara över himlen. Efter ett tag kom vi fram till att det förmodligen var flygplan, fast typ såna dära stridsflyg och att dom var ute och tränade. De har farit över här ett flertal gånger då pappa har sett dem. Fats de kör bara här då det är mörkt, eller han hade sett ett plan på dagen en gång också, men det var typ hundra år sedan då han fortfarande jagade. Ja.. Iaf, det var coolt =)
image30 

Rosa bandet

Såg nyss på Rosa Bandet-galan i tv3. Satt där med mamma, egentligen var den enda anledningen till att vi såg programmet var för att se hur mycket pengar Rix Fm hade lyckats skrapa ihop. När det bara var Roget och Tittie där frågade jag mamma vart Gert var?
- Han är väl på Göta Lejon skulle jag tro.
Det gick upp för mig att det lät som om vi kände dem allihopa, X) men man gör ju nästan det då man följer dem varje dag....

Hursom helst, hoppas dem drar in hur mycket pengar som helst på galan i kväll.  image29


Check this out

F: Min fru säjer att hon fick vänta en evighet i en biljettkö häromdagen. Hur lång är egentligen en evighet?
S: En gammal sägen förklarar detta: Långt bort i fjärran land finns ett 1000 m högt berg av diamant. Vart
    tusende  år flyger fågel Felix dit för att vässa sitt näbb mot berget. När berget på det viset nötts ned helt och
    hållet har det gått en sekund av evigheten.
    Jag är rädd att din fru far med osanning.
(Nu invänder någon: Fågel Fenix är det väl? Nej hans berg är inte lika högt. Vidare bör man tänka på att diamant efter en halv evighet har förvandlats till grafit som är mycket mjukare. Men det vet inte fågel Felix. Det kan tilläggas att berget är fridlyst.)

Hittade en cool sajt: http://www.abcitron.net/abso/mess.htm

Familyportrait

Nu har jag varit hemma i 76 timmar (sen klockan fem i fredags) och redan hunnit hata allt i min omgivning, hatat min familj och bråkat med mamma. Jag hatar lov. Eller, jag vill älska lov. Jag vill älska att vara hemma, umgås med min familj men det rä typ omöjligt. Jag orkar verkligen inte bry mig om hur han behandlar mig. Så när mamma kommer hem och undrar om allt gått bra orkar jag inte berätta allt han sagt om mig då jag varit närvarande och hört honom. Idag satte jag mig i vardagsrummet då vi skulle äta middag. Pappa brukar alltid säga åt mig att komma tillbaka, men inte idag. Skönt.
Jag hoppas mamma, pappa och brorsan jobbar mycket den här veckan och att lillebror håller till i verkstan hos sin cross eller hos kompisar så jag slipper träffa dom allihopa. Minst trubbel så.
Det här är ett jävla dårhus.
image28

Bara för att det är skoj med listor


Dina poäng avslöjar vid vilken ålder du kommer gifta dig.

[x] du vet hur man kokar kaffe
[x] du använder dig av en kalender
[ ] du äger mer än ett kreditkort
[ ] du vet hur man byter olja i bilen
[x] du tvättar dina egna kläder
[ ] du röstar (rutan är inte ifylls då jag tror att tracks inte räknas X)
[x] du kan laga mat själv
[ ] du tycker att politik är intressant

TOTALT: 4

[ ] du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ ] du har alltid en penna på dig
[x] du har aldrig fått kvarsittning
[x] du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] du gillar att gå ut och gå själv
[x] du har tittat på pratshower
[ ] du dricker kaffe minst en gång i veckan

TOTALT: 4

[x] du vet hur man diskar
[x] du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] när du säger att du ska göra något så gör du det
[x] dina föräldrar litar på dig
[x] du kan klippa gräset
[x] du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[ ] du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] du pluggar när du måste
[x] du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] du kommer ihåg att mata dina husdjur.

TOTALT: 9
[x] du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[x] du tränar regelbundet
[ ] människorna på starbucks vet vem du är
[ ] din favoritmat är hämtmat
[ ] det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[x] du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] du kan skriva snabbt

TOTALT: 5
[x] du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] du har varit på ett tupperwear party
[x] du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] du har fler räkningar än du kan betala
[ ] de flesta av dina vänner är äldre än du
[ ] du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[ ] du använder internet varje dag
[x] din garderob har inte rensats på ett tag
[x] du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

TOTALT: 4

---------------------------

Totalt: 26

Shit... Jag ska gifta mig om nio år.

Minilumpen?

En kompis till  mig, som jag för övrigt skrivit ett blogginlägg om innan; Zara. Hon ska kanske gå lumpen! Tycker hon är astuff som ens tänker tanken =) Jag skulle aldrig klara av det... Hon tipsade om någonting som kallas "minilumpen". Vilket innebär att man över en helg får se hur det kan vara i lumpen. Det är bara för tjejer, och det känns som någonting som jag skulle villja testa ;) Särskillt den där hinderbanan man ser i typ filmer som det alltid är någon stackars tjockis som aldrig klarar förrän i slutet av filmen. Men, jag är nog inte "av rätta virket" för att palla lumpen x) Men jag tror lätt Zara klarar det =) Keep it up!


Snart är det jul

image27

Ja, bara för att det är jul snart.... Palla

Jag har börjat ogilla julen... Visst är det väl en fin tanke att fira någons födelsedag som levde för 2007 år sedan, men all stress och ångest med julklappar och julmat och sånt förstör verkligen all julstämning. Jag önksar man fick åka tillbaka sisådär tio år då det är jul för att slippa tänka på allt. Då är det bara att försöka lista ut vem tomten är, bli glad för sina julklappar och vräka i sig mat hos släktingar man annars aldrig träffar.

Okej, det är två månader kvar tills dess... Men när jag gick ut med hunden tidigare idag önskade jag att det var snö så att jag kunde åka skidor. Jag har aldrig annars önskat mig snö, men jag har kommit fram till att det är ganska mysigt att åka skidor. Det kan vara jävligt jobbigt också, om man åker fort. Jag skulle aldrig palla att träna skidor sådär seriöst och hålla på att tävla och så för jag är ganska lat av mig... Men det är mysigt att åka sakta.

Har skrivit en novell på svenskan... funderar på att lägga ut den här så att ni får läsa =)

adios, nu ska jag käka middag.

HÖSTLOV!

Alltså, nu är höstlovet äntligen här.... mina ögonlock känns tunga som cement, jag vill verkligen  gå och läga mig för att få vakna upp till en fantastisk höstdag som jag får tillbringa hur jag vill. Men, mamma håller på att damsuga  hela huset så jag får vänta med att gå och lägga mig, jag menar klockan är ju knappt åtta X)

Sov dåligt inatt, märkte när jag åkte bussen hem att det var fullmåne, kan ju vara därför. månen styr ju som bekant tidsvattnet och människor består ju av 70% vatten, så jag tror absolut att månen styr oss männsikor också, därav sömnsvårigheter. vissa tror att detta är bullshit... fuck them

så, jag sov dåligt, drömde en massa. minns inte vad, men varje gång jag vaknade upp inatt visste jag precis vad jag drömt. men nu är det som bortblåst tyvärr.

stressade sedan upp till idrottsplatsen för att springa löptest (2km) jag sprang på 10,36. vilket är en förbättring på ungefär en minut sedan i våras då jag sprang på 11,45. så jag är lycklig 8-)

träffade Caisa idag, vi gick på en fika tillsammans. superkul att få prata av sig, dela minnen från lågstadiet, men hon hade typ glömt bort allt som jag mindes och tvärt om X)
vid ett tillfälle sa caisa; men vad snabb du är hela tiden, jag hinner knappt med att tänka.
och visst är det så... Jag är en människa som har lätt för att stressa upp mig, särskillt då jag har en tid att passa. vilket jag hade då. skulle ju med bussen hem vilket räcker för att mina nerver ska lägga sig utanpå min hud. stressen bidrar till illamående och trötthet då den lagt sig till ro. usch usch för stress. måste igentligen sluta stressa över allt som händer och sker i mitt liv annars kommer jag bli utbränd innan jag hunnit fylla 20. men det är inte så enkelt....

skulle kunna skriva en bok om mina tankar och känslor kring skolan och hur allting bara går åt helvete där. men det tänker jag inte göra... och jag tänker inte skriva någonting mer om det här.

ska bara tillägga; Lycka till Caisa, på din nästa körlektion och hoppas det går bättre då ;)

Engelska

Sitter i skolans bibloitek. Jag älskar bilbliotek! älskar lukten av galma böcker, älskar lugnet och allt...
Har nyss lånat en bok, på engelska! Wolfsong heter den, skriven av enid richemont. hoppas den är bra, fjärde engelska boken jag lånat nu. de andra tre har varit för kort, för låg och för hemsk. hemsk i det avseende att den handlade om en tjej, ca sexton år avrs mamma dör. pappan våldtar henne och hon blir med barn. pappan dödar barnet, det andra barnet som tjejen får säljar han till ett par som varken han eller hans dotter känner. boken var skriven i talspråk på någon amerikansk dialekt, antar jag. och varje stycke var som taget ur hennes dagbok och började med "dear god". hennes sätt att finna tröst i sin tillvaro. jag tror att boken är verklighestbaserad. Den långa boken avr Queeni, som jag verkligen skulle villja läsa men jag tror inte jag kommer att hinna, eller ta mig tid att hinna läsa ut den. jag läser för att det är en uppgift i skolan... den korta boken var en novellsamling med ernest hemmingway. the snows on killimanjaro.... den orkade jag inte läsa. X) dessutom var den säkert för kort för att jag ska få mvg.

har nyss haft kreativt skrivande,.. gillar att skriva men avskyr klassen och läraren. men men... Jag ska stå ut. har ju stått ut med dålig lärare och klass i spanska-kursen.

adios amigos! nu väntar dubbeltimme i matte med birgit och derivator....

En minut över

Okej, jag har verkligen varit sämst på att blogga den senaste tiden.. Har varken haft tid, ork eller dator med internet. Sitter nu och väntar på att fysiklektionen ska börja, så jag kan ju passa på att skriva några rader.

runtom mig här i skolans datasal sitter klessen och alla bara snackar om brytningsindex och ljusmaxima. dom skriver labrapport om laben i förra veckan. jag och min grupp blev klar med våran rapport i fredags, känns skönt. hatar verkligen fysik... eller, fysik skulle kunna vara roligt med rätt lärare. läraren jag har nu är helt sämst... gammal kärring  som bara väntar på att pensioneras. dötrist.... kemiläraren är ungefär lik, men hon bryr sig iaf lite om sina elever, vill att man ska förstå och klara kursen. Birgit (fysikläraren) däremot, hon bryr sig inte förrän man verkligen kuggar kursen.

bye!

RSS 2.0